U petak pad temperature, za vikend snijeg

Radiosarajevo.ba
U petak pad temperature, za vikend snijeg
Poslije sunčanog vremena s temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine u petak dolazi do zahlađenja koje će donijeti kišu i snijeg u većini krajeva.

Sutra će tokom dana i popodne i dalje biti natprosječno toplo u većini krajeva, samo će na jugozapadu i jugu biti uvjeta za slabu kišu, dok će u petak utjecaj hladnog fronta donijeti padavine i pad temperature.

U petak, 2. februara, jutro biti oblačno s kišom u Hercegovini i Krajini, a na istoku i sjeveroistoku suho uz promjenljivu oblačnost. Padavine će jačati tokom dana i zahvatiti većinu krajeva. U Hercegovini se očekuju mjestimično obilnije padavine, a jedino će u Semberiji ostati uglavnom suvo vrijeme.

U noći s petka na subotu doći će do zahlađenja s kišom, koja će preći u susnježicu i snijeg, prvo na sjeverozapadu Krajine i u višim planinama.

subotu, 3. februara, jutro biti oblačno s kišom, a na sjeverozapadu Krajine sa snijegom.Tokom dana se očekuje nastavak pada temperature zraka pa kiša prelazi u snijeg i na sjeveru, a popodne i do večeri snježne padavine će zahvatiti većinu krajeva. Na krajnjem juga Hercegovine će biti kišovito.

Prema njegovim riječima, u noći sa subote na nedjelju, 4. februara padavine će prestati na zapadu i sjeveru Srpske, a nedjeljno jutro će biti malo do umjereno oblačno i hladno, s mjestimičnim snijegom u istočnim i jugoistočnim krajevima.

Tokom dana novo naoblačenje a jugoistoka proširit će se na ostale krajeve i donijeti slab i umjeren snijeg. Jutarnja temperatura vazduha bit će od minus pet do minus dva stepena celzijusa, na jugu Hercegovine oko pet stepeni, a u višim predjelima do minus osam stepeni celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije