Iz Sandžaka pisali Erdoganu: Zahvalni smo vam na pomoći

Anadolija
Iz Sandžaka pisali Erdoganu: Zahvalni smo vam na pomoći

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas pismo zahvale predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, prenosi Anadolu Agency (AA).

"U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime zahvaljujem vam na pomoći u medicinskoj opremi koju ste na zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputili građanima Sandžaka. Pomoć u medicinskoj opremi, aparatima i lijekovima koju ste uputili bit će od velike pomoći svim građanima Sandžaka i pružit će nam veliku sigurnost i ublažiti posljedice trenutne epidemije, ali i koristiti našem zdravstvu nakon završetka borbe sa virusom", navodi se u pismu.

Dodaje se također da je pomoć Republike Turske najbolji znak solidarnosti te zemlje prema drugima.

"Poštovani predsjedniče Erdogan, ova solidarnost još jednom potvrđuje da su građani Sandžaka i građani Republike Turske porijeklom iz Sandžaka neraskidivi most saradnje između Turske, Srbije i Crne Gore. Pomoć turskog naroda koju ste Vi uputili narodu Sandžaka u medicinskoj opremi od velikog je značaja za ublažavanje posljedica izazvanih ovom pandemijom. Primite izraze našeg najvišeg poštovanja", zaključuje se u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak