Ivica Dačić objavio nove detalje: Senad Ramović pucao na policiju prilikom hapšenja

43
Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić objavio nove detalje: Senad Ramović pucao na policiju prilikom hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zvanično je jutros, gostujući na TV Prva potvrdio da je Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP-a na području novopazarskog sela Hotkovo.

"U pitanju je zajednička akcija BIA i MUP i VJT u Novom Pazaru", rekao je Dačić.

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bjekstvu, poslije terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu.

Cristiano Ronaldo se pošteno obrukao: Svi pričaju o njegovom neslavnom potezu

Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobjegao na Kosovo, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

"To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove", rekao je Dačić i dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

Policija ubila Senada Ramovića u Novom Pazaru: Planirao atentat i na Muamera Zukorlića

"Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripadanici jedinice su ga likvidirali", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje, piše Telegraf.

"Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda", rekao je Dačić.

On je podsjetio da je nakon terorističkog napada na ambasadu Izraela kako je pokazivao snimke pretresa stana, to je bio Becanov stan.

"Sjećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobjegao, sada se vratio i zahvaljujući obavještajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gdje se nalazi", naveo je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (43)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak