Ispovijest vlasnika streljane: Kako su Kecmanovići vodili sina na pucanje?

1
Radiosarajevo.ba
Ispovijest vlasnika streljane: Kako su Kecmanovići vodili sina na pucanje?

Prema ocjeni Višeg javnog tužilaštva u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Ratko Ivanović je u svojoj odbrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.

"Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu", kaže izvor Blica upoznat sa dešavanjima u sudnici.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Vlasnik prvo tvrdio da dječak ubica nije bio u streljani

Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković optužnicom su se teretili za krivična djela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dječak ubica nije pucao u tom klubu.

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osjećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima iznijeli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu željeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.

Za šta su optuženi roditelji dječaka ubice

Otac dječaka, optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Dječak ubica koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak