IKEA u Hrvatskoj za 10 godina poslovanja ostvarila promet veći od milijardu eura

1
Radiosarajevo.ba
IKEA u Hrvatskoj za 10 godina poslovanja ostvarila promet veći od milijardu eura

U deset godina rada robna kuća IKEA Zagreb ugostila je gotovo 18 miliona posjetitelja, a ukupni promet ostvaren u tom periodu premašio je milijardu eura, saopćila je ta kompanija.

Prve godine rada u Hrvatskoj promet kompanije iznosio je nešto više od 70 miliona eura, dok je u poslovnoj 2023. godini dosegnuo 150 miliona, navodi se u saopćenju povodom obilježavanja 10 godina od otvaranja robne kuće IKEA Zagreb.

Posljednjih je godina svoje poslovanje IKEA proširila u Hrvatskoj, pa je otvorila šest IKEA dostavnih centara Rijeka, Split, Osijek, Dubrovnik, Zadar i Pula, a 2021. godine otvoren je i IKEA Studio za planiranje u Splitu.

Sudar tri automobila u centru Sarajeva, gužve prema gradu

Puno se ulaže i u internetsku trgovinu, pa danas taj kanal čini više od trećine ukupnog IKEA prometa u Hrvatskoj, navodi se u saopćenju.

Plan za prvu godinu IKEA poslovanja u Hrvatskoj bio je ostvariti prihod od 60 miliona eura i imati oko 300 zaposlenih, piše HRT.

"Danas, dok slavimo deset predivnih godina na ovom tržištu, gotovo smo utrostručili prodaju, ali i broj djelatnika", poručila je u saopćenju Davorka Pazanin, odnedavno direktorica tržišta IKEA Hrvatska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak