I dalje bukti požar u Tučepima: Čuju se detonacije, vatrena linija duga čak četiri kilometra

0
Radiosarajevo.ba
I dalje bukti požar u Tučepima: Čuju se detonacije, vatrena linija duga čak četiri kilometra

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, predio Čovići, situacija na terenu je i dalje katastrofalna. Prema posljednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa se čuju snažne detonacije pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili nešto drugo, piše Slobodna Dalmacija.

Vatrena linija duga je četiri kilometra i proteže se od Čovića do Šimića gdje je sada najgore, a kako se doznaje od vlasnika kuća i direktno s terena, izgorio je predio na kojem se nalazi zip line, cijeli dio ispod restorana "Veza", kuća u Sridi Sela i par vozila.

Svi gosti kuća pored magistrale, izašli su vani i proveli besanu noć.

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

Vatrogasci s cijele Rivijere ulažu nadljudske napore u gašenju požara, a pepeo pada poput kiše.

Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve sv. Nikole Tavelića, a gori više od 90 posto maslinika i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta. Brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saoobraćaj, a cesta Makarska-Vrgorac je zatvorena. Najavljeno je kako se ujutro očekuje dolazak kanadera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak