Hrvatski režiser ismijao desničare koji su kritikovali strance na dočeku Nove godine u Zagrebu

7
Radiosarajevo.ba
Hrvatski režiser ismijao desničare koji su kritikovali strance na dočeku Nove godine u Zagrebu

Predrag Ličina, poznati hrvatski režiser, oglasio se na svom Facebook profilu povodom brojnih kritika upućenih strancima, mahom iz azijskih zemalja, koji su proveli Novu godinu na javnom dočeku u Zagrebu.

Ličina je, na sebi svojstven način, napisao objavu u ironičnom tonu, samo su sada Hrvati bili ti 'čudni stranci' na trgu, a mjesto događaja je prešlo iz Zagreba u Dublin, jednu od omiljenijih destinacija za dijasporu ove države u bh. susjedstvu. 

"Zaokružio sam dvije oveće skupine dobro raspoloženih rasplesanih Hrvata na dočeku Nove godine u mom rodnom Dublinu. Prepoznao sam ih po njihovom jeziku, a prije svega po tome što imaju tamniju boju kože od nas (kod njih ima više sunčanih dana nego kod nas pa je logično da im je koža tamnija).

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

I tako, dok naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom u Boston, Pittsburgh, Sydney i Toronto, mi zapošljavamo po Woltovima, Glovoima, supermarketima, restoranima i pubovima imigrante iz neke primitivne balkanske zemlje koja s našom tradicijom i običajima nema nikakve veze.

Sve manje na ulici čujem – 'Hej, Patrick!' ili 'Hey Conor!', a sve više čujem 'Alo Josipe!', 'Alo Hrvoje!', 'Alo, Miloše!' (to je vjerojatno Srbin iz Hrvatske – ti su još gori od Hrvata).

Ako se ovako nastavi za 50 godina nas Iraca ovdje više neće biti – zemljom će nam hodati Hrvati, Srbi, Rumunji, Bugari, Albanci i slični primitivni narodi.

Pa nisam za ovakvu Irsku ratovao i bio streljan od Engleza cijeli svoj život!", 'poručio' je Predrag Ličina. 

Potpisao je ovu objavu s imenom 'Patrick O'Licina'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak