Hrvatska u očima turista: Otkrivaju šta obavezno treba posjetiti, ali i šta ne treba nikako raditi

5
Radiosarajevo.ba
Hrvatska u očima turista: Otkrivaju šta obavezno treba posjetiti, ali i šta ne treba nikako raditi

Nizozemski TikTok korisnici podijelili su svoje dojmove i preporuke o Splitu i Dalmaciji, pružajući dragocjene savjete svim budućim posjetiteljima ovog prekrasnog dijela Hrvatske. Njihova iskustva uključuju preporuke za aktivnosti, restorane, te savjete kako se ponašati tokom boravka.

Prema njihovim savjetima, posjetitelji bi svakako trebali isprobati biciklizam do vidikovca na Marjanu, opuštanje na plaži Kašuni, te avanturistički put trajektom do otoka Brača i Hvara. Osim toga, preporučuju posjetu trgovinama, vožnju ziplineom, razgledavanje slapova Krke i uzbudljiv rafting.

Među ključnim savjetima koje su istaknuli je da nikako ne bi trebali hodati u kupaćem kostimu izvan plaže, kao i da uvijek imaju gotovinu sa sobom jer ne primaju sva mjesta kreditne kartice. Također, napominju da se ne treba očekivati miran noćni život u centru grada te savjetuju da posjetitelji ne propuste isprobati hrvatska vina.

Donald Trump potpuno izgubio živce: Pogledajte šta je sad napisao o Taylor Swift

Kada je riječ o gastronomiji, preporučili su nekoliko restorana, klubova ko voli noćni život te partije na brodu kao odlične opcije za zabavu.

Ovi savjeti nude korisne smjernice za sve koji planiraju posjet Splitu i Dalmaciji, pomažući im da maksimalno uživaju u svom boravku i otkriju sve čari koje ovaj popularni turistički odredište nudi.

Pogledajte video u nastavku:

@kroatiehetland.nl

Tips for Split Croatia! Things to do, restaurants, nightlife, clubs and party! ❤️🇭🇷 #croatia #travel #split #splitcroatia #fyp #holidaytiktok #kroatië #foryoupage #hvar

♬ original sound - MashBit

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak