Hrvatska: Koronavirus ušao u bolnicu u Osijeku, smijenjena pomoćnica direktora

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Koronavirus ušao u bolnicu u Osijeku, smijenjena pomoćnica direktora

Koronavirus ušao je i u sistem KBC-a Osijek u Hrvatskoj nakon što je u utorak na Pulmologiju primljena pacijentica kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na COVID-19.

Zbog toga su u samoizolaciji završili i neki doktori i medicinsko osoblje koji su s gospođom bili u kontaktu. Kako se to dogodilo, objasnila je prof. dr. sc. Ljiljana Perić, v.d. direktorica Klinike za infektologiju.

"U utorak smo zaprimili dva bolesnika, koji su prošli trijažu, a epidemiološki podaci su bili negativni i nisu išli u prilog koronavirusa. Radi se o vrlo teškim bolesnicima, pa je jedna od njih završila na respiratoru u intenzivnom liječenju. No, daljnjom obradom utvrđeno je da se radi o koronavirusu, pa je pacijentica premještena u respiratorni centar. Na žalost, ovakve situacije se u pandemijama događaju", kazala je prof. dr. Perić, a na sličnom je tragu u objašnjenju ove situacije bio i ravnatelj bolnice doc. dr.sc. Željko Zubčić.

"Ravnateljstvo sluša struku, infektologe i epidemiologe. Svi pacijenti su bili pregledani od struke, a kasnije se pokazalo da su pozitivni. Zna se da i druge bolnice imaju proboj virusa, Zagreb, Karlovac, nadali smo se da će se to kod nas što kasnije dogoditi. Zaraženih liječnika nema, ali ih ima u samoizolaciji. Istestirat ćemo sve liječnike i medicinsko osoblje koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom", rekao je direktor Zubčić, koji je na novinarsko pitanje o navodnim smjenama u sistemu KBC-a Osijek rekao da to ne može komentirati, piše Jutarnji.

No, smjena se dogodila. U utorak je s funkcije pomoćnice direktorice za kvalitetu smijenjena prof. dr. sc. Jasmina Milas Ahić, a prema anonimnom dopisu koji je došao u redakciju Jutarnjeg lista, a koji je poslan i ministru zdravstva Viliju Berošu, razlog za to je njezino ukazivanje Ravnateljstvu na pritužbe koje je dobila od liječnika u bolnici, a vezano uz organizaciju i protokole rada s pacijentima sa COVID-om.

VIše o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak