Heroj masakra u Daruvaru: Primio metak u prsa, skočio kroz prozor pa otišao po pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Heroj masakra u Daruvaru: Primio metak u prsa, skočio kroz prozor pa otišao po pomoć

Nakon masakra u Domu za starije u Daruvaru, u kojem je bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51) ubio šestero, a ranio još šestero ljudi, na zgradi Doma izvješena je crna zastava.

Preživjeli korisnici, koji su svjedočili krvoproliću, odmah su po događaju premješteni u daruvarski Dom veterana.

U utorak, 23. jula, oko podneva iz dvorišta Doma izašlo je troje ljudi, među kojima i kćerka vlasnika, Marija Ivandekić. Na rukama je imala plave rukavice za čišćenje, nešto stavljala u kombi koji je odlazio, logično je pretpostaviti da je čistila mjesto stravičnog zločina.

Je li ovo bila 'kap koja je prelila čašu' i natjerala Harryja i Meghan da napuste dvor?

"Prioritet je pobrinuti se za preživjele", kratko je rekla i otišla, prenosi Jutarnji.hr.

Njen zaručnik Sven, koji je bio zaposlen u Domu, teško je ranjen, ubica mu je metkom iz Colta propucao prsa.

Herojska reakcija konobarice u Daruvaru: Uspjela smiriti ubicu i predati ga policiji

Mladi par upoznao se i živio u Zagrebu da bi Marija dobila željeni posao direktorice tada novootvorenog Zavičajnog muzeja i vratila se u Daruvar. Zaručnik Sven pridružio joj se prije pola godine.

Kad je Pahoki sumanuto počeo pucati u nemoćne starce i radnike Doma, Sven se s medicinskom sestrom sakrio pod krevet. Kako se ubica približavao sobi u kojoj su se skrivali, a pucnjava sve jače odjekivala, odlučili su pobjeći kroz prozor. Pokazalo se u zadnji trenutak jer je Pahoki baš tada upao u sobu i pucao. Svena je i pogodio.

On je tako, s propucanim prsima, uspio otrčati do obližnje knjižare i, staložen i smiren kakvim ga opisuju, uspio alarmirati vlasnika da pozove pomoć.

U Daruvaru o ovom masovnom ubistvu, rijetki uopće žele i progovoriti. Građani su šokirani događajem koji je žestoko protresao njihovu, inače mirnu, svakodnevicu, nepoznatu po ekscesima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak