Evakuacija iz Libana nakon sukoba: Državljani i državljanke Srbije došli u Beograd

1
Radiosarajevo.ba
Evakuacija iz Libana nakon sukoba: Državljani i državljanke Srbije došli u Beograd

Državljani Srbije evakuisani iz Libana sletjeli su u utorak 7. oktobra u Beograd letom kompanije "Air Serbia", u organizaciji Vlade i Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Avion srpske nacionalne aviokompanije poletio je iz Beiruta u utorak u 12:30 po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sletio je nešto poslije 14:30 sati sa 47 državljana Srbije i 11 članova njihove najuže porodice, kao i 30 stranih državljana, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova, piše TRT Balkan.

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presretni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let, ali i da je otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila ostati u Libanu.

Stanovnici dobili jezivo upozorenje zbog uragana Milton: 'Napišite ime na nozi radi identifikacije'

Zbog pogoršanja sigurnosne situacije, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i ambasada u Bejrutu uputili su apel državljanima Srbije u Libanu da izbjegavaju javna okupljanja i putovanja unutar zemlje, te da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritorij te države.

Ambasada Srbije je napravila spisak svih srpskih državljana koji žive u Libanu i svakodnevno održavala kontakte s njima u cilju koordinacije svih aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak