Drama na smaragdnom otoku u Hrvatskoj: 'Htjela sam se okupati, a onda su došli oni'

11
Radiosarajevo.ba
Drama na smaragdnom otoku u Hrvatskoj: 'Htjela sam se okupati, a onda su došli oni'

Hrvatski portal Morski.hr koji redovno objavljuje zgode i nezgode s obale, objavio je još jednu u nizu priča o uzurpaciji tamošnjih plaža.

Ovoga puta riječ je o Drveniku Velom, a ogorčena im se obratila čitateljica Edita koja je na plažu Novice došla s unučicom i poželjela se okupati, no ubrzo su na nju verbalno nasrnuli gosti iz obližnje kuće.

Kazali su joj kako je riječ o privatnoj plaži, a s obzirom na to da ju je "Poljakinja vrijeđala uz popriličnu verbalnu agresiju", sve je prijavila policiji.

Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

"Dakle, ovako je bilo: 9. jula na plaži Novice dočekao me Poljak kako bi me upozorio da je plaža privatna ispod kuće koju su iznajmili. Kaže da mu je tako gazda rekao. Upozorila sam ga da je zakon Republike Hrvatske takav da u Hrvatskoj ne postoji takvo nešto kao 'privatna plaža'. Danas, 11. jula, na istoj plaži me agresivno bezobrazno upozorava Poljakinja da gdje sam parkirala quad i da je sve privatno vlasništvo, plaža i mjesto gdje sam parkirala. Quad je parkiran uz kuću osobe koja mi je dozvolila na moj upit za parkiranje", ispričala je čitateljica Morskog i napomenula da ne bi reagirala da nije bila s unukom, ali da je ovo prešlo svaku granicu.

"Ko se na općem dobru bogati i kolike su kazne za isto? Može li se ovom bahatluku stati na kraj? Da ne govorim da nas snimaju non stop. Evo posla za inspekcije, neka se samo uhvate toga", priča Edita i poziva odgovorne da stanu zlokobnim okupatorima pomorskog dobra na kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak