Drama na Jadranu, potonula jahta, spašeno dvoje Norvežana

Radiosarajevo.ba
Drama na Jadranu, potonula jahta, spašeno dvoje Norvežana
Dvoje Norvežana spašeni su nakon što je njihova motorna jahta počela tonuti dok su bili na pola puta između Brača i Hvara, saopćeno je iz hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Norveški skiper i vlasnik motorne jahte W.O.J. (1960.) i članica posade (1968.) u srijedu u 14.15 sati uputili su hitan poziv Županijskom dojavnom centru Split da more prodire u potpalublje jahte.

Službenici Nacionalnog centra za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) uputili su ih da se prebace na brodski splav i poslali djelatnike Lučke kapetanije Split, odnosno nadležne Lučke ispostava Milna, koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dvoje brodolomaca, prenosi 24sata.hr.

Spasioci su u 15.50 sati pronašli dvoje brodolomaca i njihovog psa kako plutaju na brodskom splavu sa sjeverne strane otoka Hvara, na oko dvije nautičke milje od uvale Pokrivenik, gdje su zatekli i tonuću motornu jahtu "Anne Kirsti", koja je plovila pod hrvatskom zastavom. Brodolomci su neozlijeđeni prekrcani na spasilačku brodicu te prevezeni u Milnu.

Pokrenuta je istraga o uzrocima ove pomorske nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak