Dječak ubica roditelje optužio za masakr u Ribnikaru: 'Mama je vikala. Otac je imao pištolje'

2
Radiosarajevo.ba
Dječak ubica roditelje optužio za masakr u Ribnikaru: 'Mama je vikala. Otac je imao pištolje'

Dječak-ubica K. K. koji je hicima iz očevog pištolja usmrtio devetero učenika i školskog zaštitara u beogradskoj školi svjedočio je danas, 8. oktobra pred Višim sudom u Beogradu na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Kako pišu srbijanski mediji, K.K. (14) je doveden u Viši sud u sanitetskom vozilu i uz policijsku pratnju, a svjedočio je iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj su sjedili ostali sudionici u postupku.

"Da nisam imao očev pištolj, masakr ne bih ni počinio. Oružje mi je bilo nadohvat ruke", ovako je, prema informacijama srbijanskih medija, u Specijalnom sudu rekao K. K. (14) dok je svjedočio u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića.

Poplave u BiH: Naređena hitna evakuacija stanovništva sa ugroženih područja

Dječak je, na taj način, odgovornost za masovno ubistvo u školi prebacio na oca.

Okrivio je i majku Miljanu Kecmanović, rekavši da je "stalno zahtijevala da bude najbolji u svemu". Kako je navodno rekao, Miljana Kecmanović se "ljutila kada u nečemu nije bio najbolji i derala se na njega" i istakao da je upravo ponašanje njegove majke bilo okidač za masovno ubistvo.

Otac dječaka-ubice iz "Ribnikara" na suđenju: 'I moja kćerka je žrtva svog brata'

Ovo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, tokom svjedočenja u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović izjavio dječak K.K.

Sljedeće ročište zakazano je za 17. oktobar u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu, a maloljetni K. K. tada će da nastavi svoje svjedočenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak