Detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac očajnički pokušavao da spasi djecu, vrata se zaglavila

2
Radiosarajevo.ba

Otac četvero djece koja su jutros stradala u požaru u Novom Pazaru pokušavao je da preko terase uđe u njihovu sobu i da ih spasi, ali nije uspio da probije vrata koja su se zaglavila.

U stravičnom požaru nastadalo je četvero djece stare od šest mjeseci do pet godina, a otac i majka su u teškom stanju, sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu.

Majka Amra A. ima opekotine na 18 posto tijela, a otac, egipatski državljanin, na 45 posto tijela, piše portal Sandžak Bosna Danas.

Damir Džumhur ispao iz kvalifikacija Roland Garrosa

Kako se dalje saznaje, majka je zadobila opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je. S druge strane, otac djece ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile veći dio tijela nego majci.

"Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave,  krenuli su na lice mjesta i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi", naveo je MUP i dodao:

"Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloljetna lica koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susjednoj prostoriji."

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga ce utvrditi uzroke požara i gušenja djece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mjesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, jer je zatečen u razbuktaloj fazi", naveo je MUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak