Crnogorski zastupnik nakon odluke Hrvatske: ‘Moj đed je zalud poginuo oslobađajući Karlovac’

15
Radiosarajevo.ba
Crnogorski zastupnik nakon odluke Hrvatske: ‘Moj đed je zalud poginuo oslobađajući Karlovac’

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u četvrtak, 25. jula, notom koja je upućena Ambasadi Crne Gore u Zagrebu, izvijestilo Crnu Goru da je Republika Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj.

Oni su proglašeni personama non grata zbog kako su naveli "sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutarnje političke svrhe", objavili su u saopćenju MVEP-a.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova žali što je većina u Skupštini Crne Gore odlučila zanemariti kontinuirane pozive Republike Hrvatske da ne povlači poteze koji bi se na negativan način mogli odraziti na naše bilateralne odnose i europski put Crne Gore.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Stižu i prve reakcije sankcioniranih iz Crne Gore. Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević na mreži X (nekadašnji Twitter), komentirao je odluku Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske da bude proglašen nepoželjnim u Hrvatskoj.

Znači, moj đed Milan, po kome nosim ime zalud je poginuo na Đurđevdan 1945. oslobađajući Karlovac od ustaša i nacista. Izgleda su oni pobijedili, a mi izgubili”, napisao je Knežević.

Najnovija informacija: Hrvatska proglasila Mandića, Kneževića i Bečića personama non grata

Dodao je i da će ga “ubiti žena” jer im “propade rezervacija za Rovinj”.

Kompletnu informaciju MVEP-a Hrvatske o personama non grata možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak