Čovjek koji je posljednji vidio hrvatskog glumca: Izgledalo je kao da ne može dalje

Radiosarajevo.ba
Čovjek koji je posljednji vidio hrvatskog glumca: Izgledalo je kao da ne može dalje

Hrvatski pozorišni, televizijski i filmski glumac Josip Zovko poginuo je u srijedu u saobraćajnoj nesreći. Imao je 48 godina.

"Kad je nakon zaustavljanja na granici i uredne legitimacije pokušao krenuti, automobil je jedva krenuo. Nije to izgledalo kao da je neki kvar u autu nego kao da čovjek nema snage ići dalje, kao da se premišlja o nečemu", rekao je za Grude.com čovjek koji je posljednji vidio Zovka na graničnom prelazu.

Grude.com pišu i kako su svi primjećivali kako se Zovko nakon bratova ubojstva promijenio. Ubijen je u garaži poslovnog partnera Rudolfa Ožića Bašića, a potom bačen u obližnju septičku jamu. Dok je trajala potraga, policija je pregledala septičku jamu ispred Ožićeve kuće, međutim beživotno tijelo Ante Zovka nisu pronašli. To se dogodilo nekoliko dana nakon njegovog nestanka, stoga tijelo tada nije isplivao na površinu.

Zovko je rođen u Splitu 1970., a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član ansambla Drame HNK Split postao je 1995. godine., a u gotovo 25 godina kazališnog djelovanja ostvario je mnoge zapažene uloge, a dobio je i nagradu Veljko Maričić na međunarodnom Festivalu malih scena za ulogu Malog u predstavi 'Bijelo' Dubravka Mihanovića, redatelja Ivana Lea Leme, 1998. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak