Brnabić i Vučić danas razgovarali s predstavnicima Ukrajine: 'Srbija jača veze u teškim vremenima'

1
AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, 13. maja prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku.

Srbijanski predsjednik o susretu se oglasio na društvenim mrežama.

"Zahvalio sam prvoj dami Ukrajine na posjeti, kao i na jačanju veza sa Srbijom u ovim teškim vremenima.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Razgovarali smo o kulturnim vezama između naših naroda, kao i o humanitarnim pitanjima, a posebno o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva i djece, koja su najranjivija u svakom sukobu.

Istakao sam spremnost Srbije da pruži pomoć u vidu neophodnih sredstava za one kojima je to danas najviše potrebno.

Supruga predsjednika Ukrajine Olena Zelenska stigla u Beograd: Uz Tamaru Vučić obišla je grad

Poželio sam da se mir što prije vrati u svaki dom, kako bismo osigurali sigurno djetinjstvo i razvoj najmlađima, na kojima ostaje budućnost svake zemlje", poručio je Vučić.

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić, sastala se sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, koji također boravi u posjeti Srbiji.

"Pored razgovora na teme od značaja za bileteralne odnose, sagovornici su razmijenili mišljenja i o procesu evrointegracija dvije zemlje", saopšteno je iz Narodne skupštine.

Dodaje se da je Kuleba čestitao Brnabić na stupanju na novu funkciju, ističući uspješno vođenje Vlade Srbije prethodnih godina.

"Na kraju, predsjednica Brnabić je istakla da postoji obostrani interes za unaprjeđenje parlamentarne saradnje između Srbije i Ukrajine, te da će se nastaviti sa aktivnostima koje doprinose jačanju veza između dva parlamenta", navodi se u saopštenju i dodaje da se predsjednica parlamenta zahvalila Kulebi na posjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak