Britanci hrvatski otok u blizini Splita zovu rajem na zemlji: Znate li o kojem je mjestu riječ?

0
Radiosarajevo.ba
Britanci hrvatski otok u blizini Splita zovu rajem na zemlji: Znate li o kojem je mjestu riječ?

Britanski The Sun se u nedavnom članku raspisao o otoku Šolti. Opisali su je kao "otok u blizini Splita koji se može pohvaliti kristalno čistim morem."

"Do Šolte iz Splita možete doći za sat vremena trajektom. Možete putovati i katamaranom koji je brži, ali skuplji od trajekta. Ovaj otok mnogi nazivaju malim rajem na zemlji zbog skrovitih plaža i čistog mora", piše u tekstu. Dodaju da na Šolti živi samo 1.700 ljudi, ali da je tokom ljetnih mjeseci otok pun turista. 

Potom su naveli pojedina mjesta na otoku te njihove specifičnosti.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak, hitno prevezen na KCUS

"Smješten u maloj uvali, Rogač je glavna otočna luka koja povezuje Šoltu sa Splitom. Luka se također nalazi u blizini Grohota - najstarijeg i najvećeg naselja na otoku. Njegovo središte je labirint uskih uličica sastavljen od stambenih zgrada i taverni. Ali iako su Grohote najveće, turiste ipak najčešće privlače Maslinica, Stomorska i Nečujam", pišu Britanci.

Dodali su da Šoltu turisti vole posjećivati zbog "zapanjujuće prirodne ljepote, mirnih uvala i prekrasnih plaža". Napomenuli su da je Šolta poznata po proizvodnji vina i maslinovog ulja i da bi svaki posjetitelj trebao probati lokalne proizvode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak