Bosancu (49) koji je u Dubrovniku silovao Amerikanku (20) određen jednomjesečni pritvor

5
Radiosarajevo.ba
Bosancu (49) koji je u Dubrovniku silovao Amerikanku (20) određen jednomjesečni pritvor

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv 49-godišnjeg konobara, državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju.

Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje na krivično djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz New Yorka.

"Krivično djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko od žičare i centra grada, na verandi pizzerije, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njezina pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bila jednom Vila Sarajeva: Prije 32 godine zločinci su ubili dr. Silvu Rizvanbegović

Nakon toga je sudac istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. lipnja 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak