Beograđani se okupili na protestu: Jasno "ne" rušenju Titovog hotela

0
Radiosarajevo.ba

"Nema argumenata za rušenje ovog hotela", poručili su aktivisti grupe "Borba za Zemun" koji su na svojim društvenim mrežama odlučili da dignu glas protiv rušenja hotela "Jugoslavija".

Protest za Beograd održan je danas, 31. augusta, u 17:00 sati po lokalnom vremenu, a uputili su i direktnu poruku investitoru.

Kako navode, da bi se izgradila nova građevina potrebno je izmjeniti urbanistički plan koji će pod pritiscima biti urađen od strane nadležnih institucija.

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

Iz grupe smatraju da će rušenje hotela "Jugoslavija" i izgradnja većeg kompleksa hotela i stanova pokidati arhitektonske veze sa građevinama u okolini, ali i narušiti život stanara ovog dijela grada, prenose srbijanski mediji. 

Hotel "Jugoslavija", za vrijeme NATO bombardovanja Srbije, bio je na meti zračnih napada, te je višestruko oštećen. 

Ruši se Titov hotel: Bio je sinonim za luksuz i prestiž, a danas je neprepoznatljiv

"Zato je važno da se 31. augusta, na dan kada su svi zakupci dužni da napuste ovaj prostor okupimo u što većem broju i masovnošću spriječimo gradske organe od ove sulude ideje. Širi dalje i dođi na skup. Niko se za nas neće izboriti sem nas samih! Vidimo se 31.08.2024. godine u 17h."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak