Asmir Kolašinac pisao ministru: U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru

Radiosarajevo.ba
Asmir Kolašinac pisao ministru: U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru

Srbijanski atletski reprezentativac Asmir Kolašinac obratio se putem Facebooka ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, ukazujući na kritičnu zdravstvenu situaciju u Sjenici zbog koronavirusa.

"Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško oboljelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uvjerio", napisao je u subotu Kolašinac.

Dodao je da je veliki broj zdravstvenih radnika zaražen, da je prepuno interno odjeljenje pretvoreno u Covid odjeljenje, kao i da pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju.

"U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi. S obzirom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo djeluje. S poštovanjem, Asmir Kolašinac", napisao je bivši dvoranski prvak Evrope u bacanju kugle.

Ubrzo je dobio odgovor od ministra Lončara.

"Apsolutno Vas razumijem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i bit će sve riješeno", napisao je Lončar.

Kolašinac je potom objavio da će svi pacijenti za koje postoji medicinska indikacija biti transportovani za Opštu bolnicu u Novom Pazaru i da ga je o tome lično obavijestio doktor Mirsad Đerlek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak