Aktivisti iz Beograda pušteni na slobodu: Postupak će se ipak ponoviti

3
Radiosarajevo.ba
Aktivisti iz Beograda pušteni na slobodu: Postupak će se ipak ponoviti

Aktivistima koji su privedeni nakon blokade željezničke stanice "Beograd centar" na protestu protiv kopanja litijuma u Beogradu, ukinuta je presuda i izlaze na slobodu.

Postupak protiv njih će biti ponovljen, kako saznaje Danas. Zbog ometanja javnog reda i mira, aktivisti Ivanu Bijeliću određena je kazna u trajanju od četrdeset dana, a Nikoli Ristiću Jevđeniju Dimitrijeviću po trideset dana. 

Prekršajnom sudu u Beogradu, u ponedjeljak, 12. augusta, je predata žalba na presudu kojom im je određena zatvorska kazna, što je potvrdio advokat Marko Pantić.

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: 'Znam kako dišeš' osvojila čak sedam nagrada!

"Očekujemo da presuda bude ukinuta, te da ako drugostepeni sud smatra da su se u radnjama okrivljenih stekla neka obilježja prekršaja – vrati predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, uz nalog da se u redovnom postupku sprovedu sve dokazne radnje", rekao je u ponedjeljak, 12. augusta, Pantić.

Bjelić, Ristić i Dimitrijević su bili na blokadi železničke stanice tokom protesta protiv litijuma u Beogradu.

Šta pišu mediji iz EU o iskopavanju litijuma: "Nije više pitanje da li će biti projekta ili neće"

Prilikom upada pripadnika MUP-a u ranim jutarnjim satima nije bilo nikakvih sukoba sa policijom, osim momenta kada je Dimitrijević povisio glas i zatražio od poliicje da ga ne guraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak