PSBiH: NIje podržan prijedlog budžeta institucija za 2010.

Radiosarajevo.ba
PSBiH: NIje podržan prijedlog budžeta institucija za 2010.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH večeras nije podržao Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu u prvom čitanju, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Nakon što u prvom krugu glasanja predloženi zakon nije dobio potrebnu entitetsku većinu poslanika iz RS-a i neuspjelog usaglašavanja Kolegija Doma pristupilo se drugom krugu glasanja u kojem su za predloženi zakon glasala 22 poslanika, a protiv 15 što nije bilo dovoljno da bude usvojen.

Predsjedništvo BiH je utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2010. s dva glasa „za“ (Željko Komšić i Haris Silajdžić) i jednim „protiv“ (Nebojša Radmanović).

Tim prijedlogom se u Nacrtu budžeta koji je predložilo Vijeće ministara BiH povećava prihod s jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje za 24,5 miliona KM, tako da na stavci sredstva za finansiranje projekta održivog povratka, umjesto 10.500.000, iznosi 35.000.000 KM, što je na nivou 2009.

Većina poslanika iz RS-a je tokom diskusije kazala kako neće podržati prijedlog koji je uputilo Predsjedništvo BiH te da predloženi budžet treba vratiti u okvir koji je utvrdilo Vijeće ministara.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak