Ognjen Tadić: Referendum je predizborna "zlatna koka"

Radiosarajevo.ba
Ognjen Tadić: Referendum je predizborna "zlatna koka"
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Ognjen Tadić upozorio je danas da referendum ne smije biti ničija “zlatna predizborna koka” i da se na taj način ovo pravo građana RS-a praktično troši.

On je ocijenio da sinoć usvojeni zaključci Skupštine RS-a, koji su ustvari zaključci SNSD-a, na neodređeno vrijeme odgađaju referendum i stavljaju barijere vezano za izbornu komisiju i njen birački spisak.

“Zbog toga smo nezadovoljni svakim pristupom koji podrazumijeva da se zatalasa priča oko svega ovoga. Nismo za to da se narod vara ovom temom, jer ovo nije tema za varanje”, izjavio je Tadić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On kaže da su sinoć usvojeni zaključci SNSD-a pokazali kako ta vladajuća stranka izbjegava obećani referendum.

”Ako se ne realizuju skupštinski zaključci koji su usvojeni na sinoćnjoj sjednici, SDS će pred parlamentom RS-a sam pokrenuti pitanje donošenja odluke o referendumu i to o ulasku BiH u NATO”, najavio je on.

Tadić ističe i da se radi urgentnom pitanju, jer se u martu može očekivati rješavanje pitanje aplikacije BiH za članstvo u ovom savezu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak