NSRS: Rasprava o Zaključcima skinuta s dnevnog reda?

Radiosarajevo.ba
NSRS: Rasprava o Zaključcima skinuta s dnevnog reda?


Vlada bi poslije konsultacija kod predsjednika Srpske Rajka Kuzmanovića na kojima bi učestvovali lideri srpskih političkih partija trebala da izađe sa svojim stavom o Inckovoj odluci, kao i sa prijedlogom za održavanje posebne sjednice parlamenta na kojoj će se rapsravljati o novonastaloj situaciji.

Srna nezvanično saznaje u NSRS da će pretposljednja tačka 31. sjednice parlamenta „Utvrđivanje stava povodom zahtjeva iz pisama visokog predstavnika za BiH od 25. maja i 5. maja 2009. godine" biti skinuta sa dnevnog reda zasjedanja koje je u toku.

Premijer Milorad Dodik najavio je sinoć da će zvaničnici RS u narednih nekoliko dana, po povratku predsjednika Kuzmanovića iz Rusije, razgovarati sa političkim liderima u Srpskoj i koncipirati stav o odluci visokog predstavnika Incka da stavi van snage zaključke Narodne skupštine o prenosu ustavnih ovlašćenja na institucije BiH.

FENA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak