Mostar: Sastanak Privremenog pododbora o transportu, energiji i ekologiji

Radiosarajevo.ba
Mostar: Sastanak Privremenog pododbora o transportu, energiji i ekologiji


Na sastanku bi trebalo da bude razmatrano stanje u vezi sa glavnom regionalnom transportnom mrežom jugoistočne Evrope, te mišljenje o Sporazumu o uspostavljanju transportne zajednice za ovaj region.

Jedna od tema drugog sastanka Pododbora biće i usklađivanje zakonodavstva, najavljeno je iz Direkcije za evropske integracije.

U oblasti energije biće razmatrana energetska strategija i sigurnost snabdijevanja energijom, sistem prenosa električne energije i usklađenost zakonodavstva u ovoj oblasti.

Unutrašnje tržište energije, električna energija i gas, energetska efikasnost i obnovljiva energija, te nuklearna bezbjednost i Sporazum o Energetskoj zajednici su teme koje će biti razmatrane na ovom sastanku.

Drugog dana zasjedanja trebala bi biti razmatrana pitanja u oblasti ekologije i regionalnog razvoja.

Privremeni pododbor za transport, energiju, ekologiju i regionalni razvoj jedno je od pet zajedničkih tijela EU i BiH za praćenje provođenja Privremenog sporazuma, koji je dio Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak