Milanović i D. Kosor podržavaju Josipovićev nastup u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Milanović i D. Kosor podržavaju Josipovićev nastup u Sarajevu
Predsjednik hrvatskog SDP-a Zoran Milanović ocijenio je danas da je posjeta i istup hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Bosni i Hercegovini bila u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je izjavio da podržava postupak predsjednika Josipovića i da je isprika svakoj žrtvi dobrodošla, no da od toga treba odvojiti državnu politiku i službenu državu.

"Posjet predsjednika Josipovića u BiH vidim kao misiju dobre volje, nešto što je dobro za Hrvatsku, BiH i cijelu regiju, te nešto što je u skladu s Deklaracijom o Domovnskom ratu", izjavio je Milanović danas u Dugom Selu, gdje je bio nazočan na Skupštini Hrvatske stranke umirovljenika.

"Predsjednik je pokazao liderske osobine, zdrav razum i smisao za realno moguće, a HDZ misli drugačije", rekao je predsjednik SDP-a, te poručio vodećoj stranci u sadašnjoj vladi da se počne baviti ozbiljnim državnim problemima. Ocijenio je kako je Josipovićev posjet Bosni i Hercegovini imao pozitivni odjek u velikom dijelu hrvatske javnosti, iako HDZ misli drugačije. Također smatra da postoji niz važnih problema kojima se Vlada ne bavi, nego pažnju javnosti nastoji preusmjeriti na stvari poput Registra branitelja, gdje se, rekao je, provodi nepotrebna policijska represija.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je također nazočio Skupštini Hrvatske stranke umirovljenika, rekao je da je, "što se tiče HSLS-a, isprika svakoj žrtvi, pa i žrtvama Ahmića dobro došla". "Podržavam to što je napravio predsjednik Ivo Josipović, ali od toga treba odvojiti državnu politiku i službenu državu", izjavio je Darinko Kosor.

On kaže kako Hrvatska sigurno kao država nije bila agresor u BiH, no da je bilo krivih taktičkih poteza za vrijeme Domovinskog rata, a posebice na teritoriju BiH. "Sve zločine treba osuditi, a žrtvama se ispričati", stajalište je Darinka Kosora.

fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak