Loš dan za porodicu Slobodana Miloševića

Radiosarajevo.ba
Loš dan za porodicu Slobodana Miloševića


Luković, koji je stradao prošle godine u saobraćajnoj nesreći je još maja 2000. tužio Marka Miloševića, njegove saradnike i članove obezbeđenja Sašu i Milana Lazića, Milana Pajića, Bojana Tadića i Zorana Ivanovića. Milošević, njegovi saradnici i telohranitelji napali su i pretukli trojicu otporaša 2. maja 2000, među kojima je bio Luković.

Sudija Opštinskog suda Gordana Vidojković obustavila je krivični postupak smatrajući da se u zakonskom roku od tri meseca od pogibije niko od Lukovićevih pravnih sledbenika nije preuzeo gonjenje.

Okružni sud u Požarevcu je rešenje ukinuo uz obrazloženje da bi u ponovljenom postupku Opštinski sud trebalo da utvrđuje odgovornost za nanošenje teških telesnih povreda članovima Otpora, pa tek nakon toga treba ocenjivati da li ima mesta primeni zakonskih odredbi i donošenju rešenja o obustavljanju krivičnog postupka. Okružni sud je rešenje doneo 19. maja, a punomoćniku oštećenog Lukovića uručeno je juče.

Nakon što je Okružni sud u Požarevcu 14. februara ukinuo oslobađajuću presudu Opštinskog suda Marku Miloševiću i njegovim saradnicima i telohraniteljima za nanošenje teških povreda, očekuje se da sudija Vidojković zakaže glavni pretres. Požarevački Opštinski sud je juna prošle godine zbog navodnog nedostatka dokaza odustao od optužbi protiv Miloševića i petorice njegovih saradnika za nanošenje teških povreda trojici otporaša.

Koordinator požarevačkog Otpora Momčilo Veljković, koji je bio povređen u napadu Miloševićeve grupe, izjavio je posle poništenja presude Opštinskog suda da je to prebacivanje odgovornosti sa ciljem da postupak zastari.

„Jedan sud drugom vraća ping-pong lopticu u nameri da dobiju na vremenu jer predmet zastareva u maju 2010. Tada ističe 10 godina od dana kada smo bili brutalno pretučeni na ulici u Požarevcu i kada su Lukoviću polomili nos i naneli mu teške telesne povrede i kada je mene Marko tukao pištoljem po glavi“, rekao je za Blic Veljković.

U istom danu Marko se ponovo našao na udaru pravosudnih organa, ali ovog puta u paru sa majka Mirjanom. Oni se sumnjiče da su predvodili organizovanu kriminalnu grupu švercera cigareta od 1996. do 2001. zbog čega će biti pokrenuta finansijska istraga za oduzimanje imovine stečene kriminalom.

U prijavi koja je podneta protiv njih za šverc cigareta navedeno je da je Mirjana Marković omogućila svom sinu šverc cigareta preko tadašnjeg direktora Carine Mihalja Kertesa, zahvaljujući čemu je Marko Milošević zaradio nekoliko desetina miliona evra.

Republički tužilac Slobodan Radovanović izjavio je da nema zaštićenih i naglasio da je pod istragom trenutno 280 osoba u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Požarevcu i Smederevu. Radovanović je izjavio da će u prvim istragama biti oduzeta imovina u vrednosti od oko 50 miliona evra.

Miloševići u Srbiji imaju vilu na Dedinju u Tolstojevoj 33, a u Požarevcu porodičnu kuću, a Marko Milošević je imao nekoliko radnji u Beogradu i Požarevcu, a ranije je posedovao i diskoteku Madona.

e-novine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak