Vodovod traži deset miliona KM za normalizaciju vodosnabdijevanja Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Vodovod traži deset miliona KM za normalizaciju vodosnabdijevanja Sarajeva
Sarajevski Vodovod saopćio je da je danas je održana vanredna sjednica Uprave i operativnog štaba, u cilju iznalaženja mogućnosti za prevazilaženje alarmantne situacije na terenu.

Saopćeno je da su doneseni su sljedeći zaključci koji će biti u primjeni već od  sutra (ponedjeljak) 

1. Uprava preduzeća KJKP VIK Sarajevo jednoglasno je donijela zaključak da traži od Vlade KS, a putem resornog Ministarstva, obezbjeđivanje 10 miliona  KM sredstava u Budžetu KS za rekonstrukciju najurgentnijih i najugroženijih cjevovoda na kojem su detektovani veliki gubici i veliki broj kvarova, koji bi se realizovali tokom 2017. god., a sve u cilju normalizacije vodosnabdijevanja.

2. Zadužuju se izvršni direktori da dodatnom preraspodjelom ljudskih resursa u svojim pogonima i sektorima obezbjede što veći broj stručnih ekipa za popravku kvarova u cilju privremene normalizacije dnevnog vodosnabdijevanja. Dostavljati dnevne izvještaje Direktoru preduzeća, koji će informaciju dalje proslijediti resornom ministarstvu o poduzetim aktivnostima i stanju vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo

3. Uprava preduzeća KJKP VIK Sarajevo će istrajati u svim svojim zaključcima, a sve u jednom cilju i interesu, a to je sistemsko rješavanje problema vodosnabdijevanja KS na opšte zadovoljstvo svih naših potrošača, saopćeno je.

4- Zadužuje se izvršni direktor pogona Vodovod da obezbjedi dodatne prijedloge za poboljšanje tj. što efikasnije rješavanje problema kod potrošača, a sve u skladu sa Pravilnikom o Zaštiti na radu uposlenika Pogona Vodovod, saopćeno je iz KJKP Vodovod i Kanalizacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak