Vlada KS donijela odluku o nastavku rada u 'Mjedenici'

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS donijela odluku o nastavku rada u 'Mjedenici'

Školska 2024/2025. godina u Zavodu "Mjedenica" počela je prema planiranom školskom kalendaru, u skladu sa važećim propisima.

Obrazovni programi za predškolski uzrast, osnovno obrazovanje i internat za učenike funkcionišu bez prekida i problema - saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Iz Vlade napominju da radionice, koje se navode u izvještajima, nisu za djecu, nego za odrasle osobe s invaliditetom, te da pitanje brige i okupacionih terapija odraslih osoba i osoba koje nisu učenici Zavoda nije moguće propisati aktima koji uređuju oblast odgoja i obrazovanja, niti su dnevne/radno-okupacione radionice prepoznate kao oblik odgojno-obrazovnog rada.

Teška saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Pijani vozač uhapšen, više osoba povrijeđeno

S tim u vezi, a kako bi se premostila ova situacija, Vlada KS danas je na sjednici donijela odluku o nastavku rada spomenutih radionica.

"Ta odluka je rezultat pažljivo planiranih koraka, uključujući osiguranje potrebnih finansijskih sredstava, sklapanje ugovora s udruženjem koje uživa povjerenje korisnika radionica i njihovih roditelja, te dobijanje saglasnosti Islamske zajednice za korištenje prostora gdje su dosad realizirane radionice", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak