Važna informacija: Počela dopuna elektronskih kartica za javni gradski prijevoz za august

2
Radiosarajevo.ba
Važna informacija: Počela dopuna elektronskih kartica za javni gradski prijevoz za august

Kantonalno javno komunalno preduzeće "GRAS" saopštilo je u utorak, 6. augusta, da je dopuna elektronskih kartica za javni gradski prevoz za august počela u četvrtak, 1. augusta.

Saopštenje GRAS-a prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo sve kategorije korisnika da je dopuna elektronskih kartica za javni gradski prevoz za august počela u četvrtak, 01.8.2024. godine, a dopuna istih za prethodni mjesec važi do 8. avgusta. Dopuna elektronskih kartica za sve kategorije korisnika na svim prodajnim mjestima GRAS-a vrši se do 16.8.2024.godine.

Kamala Harris izabrala vojnog veterana za svog potpredsjednika

Penzioneri sa visinom penzije iznad 580,00 KM dopunu elektronskih kartica mogu izvršiti za jedan ili dva mjeseca. Penzioneri sa najnižim iznosom penzije koji nisu do sada izvršili dopunu elektronskih kartica to mogu učiniti što prije kako bi mogli koristiti javni gradski prevoz. Prilikom dopune elektronskih kartica penzioneri trebaju donijeti: posljednji ček od penzije, elektronsku karticu i ličnu kartu na uvid.

Dopuna elektronskih kartica za učenike i redovne studente vrijedi do 31.8.2024. godine.

Korisnici koji plaćaju dopunu elektronskih kartica dužni su sačuvati račun o izvršenoj dopuni za tekući mjesec.

U Sarajevu došlo do obustave tramvajskog saobraćaja: Građani se mole za strpljenje

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća. Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danima od 1. – 6. avgusta radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 7. avgusta do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00 – 15:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak