Važna informacija: Od večeras kreće obaranje pritiska vode u ovim dijelovima Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
Važna informacija: Od večeras kreće obaranje pritiska vode u ovim dijelovima Sarajeva

Iz sarajevskog KJKP Vodovod i kanalizacija objavili su da će u narednim danima u pojedinim sarajevskim ulicama doći do poremećaja u urednom vodosnabdijevanju.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo cijenjene potrošače u ulicama: Hladivode, Streljačka, Škaljin sokak, Čebedžije gornje, Čebedžije donje, Čebedžije, Sarajevskih gazija, Zmajevac, Mošćanica, Prijeka Česma, Baruthana, Ramića sokak, Mačkareva, Hadžimustafina, Carina, da zbog znatno smanjene izdašnosti vrela Mošćanica kao i Vrela Crnil dolazi do poremećaja u urednom vodosnabdijevanju.

Voditelj smršavio u kratkom roku: Zoran Šprajc otkrio kako je izgubio 15 kilograma

Kako bi akumulirali dovoljne količine vode za dnevnu potrošnju, radiće se obaranje pritiska u sistemu u terminu od 01:00 do 05:00 sati ujutro. Ovaj režim se počinje primjenjivati od 29. septembra 2024. godine.

Napominjemo da je ovo višegodišnji problem, koji se usložnjava kontinuiranim širenjem naselja te povećanim potrebama za vodom, a raspoložive količine vode pomenutih izvorišta su ograničene i nedostatne. Molimo Vas za razumijevanje", saopćeno je iz Vodovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak