Sramotno: Pogledajte kako Sarajlije neodgovorno odlažu otpad  

11
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Pogledajte kako Sarajlije neodgovorno odlažu otpad  

KJKP Rad je na društvenim mrežama objavio snimak dvoje građana Sarajeva, koji neodgovorno odlažu otpad na području Starog Grada.

Tom prilikom su poručili da će biti sankcionisani prema važećem zakonu.

"U svijetu u kojem je ljepota prirode naše zajedničko blago, moramo se ophoditi kao čuvari. Prijavljujući one koji zagađuju i neodgovorno odlažu otpad, štitimo našu okolinu, osiguravajući čistiju i zdraviju budućnost za sve. Šutnja je saučesništvo; akcija je moć.

Ovo je otkriće koje bi moglo promijeniti budućnost svijeta

Zahvaljujemo se građanima na novim informacijama koje nam pristižu potaknuti neodgovornim ophođenjen pojedinih građana spram okoliša i vlastitog otpada.

Informacije su poslane na adresu Službe komunalnih redara koji će pokrenuti proceduru sankcionisanja prema važećem Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo", poručili su iz KJKP Rad uz objavljeni snimak.

A snimak je izazvao revolt savjesnih građana.

"Ma ovo treba sve u zatvor trpati jednu godinu bez sudije, "Koja bahatost. Postoje termini za odlaganje ovakvog otpada. Nikad mi nećemo doći tobe. Užas", Ne treba kriti broj tablica, ovo moraju njegove komšije da vide i da znaju da je kažnjen, tek tada možda ne bi bacali sve i svašta", neki su od komentara ispod snimka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak