Sarajevski zlatnik: Miske dobio priznanje od gradonačelnika Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Sarajevski zlatnik: Miske dobio priznanje od gradonačelnika Sarajeva

Nekadašnji bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović dobio je sarajevski zlatnik od gradonačelnika grada Sarajeva Abdulaha Skake.

"Proslavljeni bh. fudbalski reprezentativac Zvjezdan Misimović se nakon uspješne karijere vratio u Bosnu i Hercegovinu i svoje velike kapacitete i iskustvo uložio u razvoj mladih sportista", navodi se na Facebook stranici gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Dodaje se da je Skaka tokom razgovora u Vijećnici istaknuo kako je to inspiracija i veliki primjer za mlade ljude.

„Misimović se stavio na raspolaganje Nogometnom savezu BiH gdje je jedna od važnih karika. Razgovarali smo i održanom kampu za mlade igrače 'Miske 10 kamp' na kojem su učestvovali mladi talenti uzrasta od 10 do 14 godina. Grad Sarajevo u okviru svojih mogućnosti pomaže ne samo vrhunske sportiste nego i kolektive u kojima se razvijaju mladi sportisti. Popularnom Misketu sam uručio i sarajevski zlatnik kao skromno priznanje za njegov veliki doprinos bh. sportu“, poručio je Sakaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak