Sarajevski Vodovod potvrdio: Nema više noćnih redukcija vode

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevski Vodovod potvrdio: Nema više noćnih redukcija vode

Iz sarajevskog KJKP Vodovod i kanalizacija danas poslijepodne, 16. septembra, oglasili su se saopćenjem u kojem se navodi da više neće biti noćnog smanjenja pritiska vode.

Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

"S obzirom na to da je došlo do poboljšanja hidrometerološke situacije uslijed kišnih padavina, a što je rezultiralo povoljnijim stanjem na izvorištima i bunarima iz kojih KJKP " ViK" d.o.o. Sarajevo vrši zahvatanje vode za redovno vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo, obavještavamo vas da od večeras uspostavljamo redovni režim vodosnabdijevanja na području Kantona Sarajevo.

Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

Eventualno do poremećaja vodosnabdijevanja može doći u zoni Mošćanice jer navedeni lokalitet nema alternativnu mogućnost vodosnabdijevanja osim sa istoimenog Izvorišta.

Nadamo se da će se nastaviti povoljna hidrometerološka situacija i nastavak padanja kiše. Naše cijenjene potrošače pozivamo na racionalno korištenje vode jer posljedice ekstremne suše još se osjete i samo su ublažene trenutnim padavinama koje nisu velikog intenziteta. O svim značajnijim promjenama blagovremeno ćemo obavijestiti javnost."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak