Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju održali protest ispred Zavoda Mjedenica

2
Radiosarajevo.ba
Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju održali protest ispred Zavoda Mjedenica

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju koji pohađaju radionicu u Zavodu Mjedenica organizirali su proteste ispred Zavoda Mjedenica.

Razlog za proteste je taj da su radionice još uvijek zatvorene, te da djeca još uvijek nisu krenula u novu školsku godinu.

Tvrde da Ministarstvo želi odvojiti radionicu od Zavoda i dodijeliti je nevladinoj organizaciji, čemu se roditelji striktno protive, te navode da radionica nije prestala sa radom čak ni u ratu. 

Nakon Bjelašnice i Jahorine zabijelila se još jedna bh. planina

Zavod Mjedenica u svom sastavu ima pet segmenata rada i to: Vrtić "Sunce u Mjedenici", osnovna škola, internat za smještaj učenika, produženi boravak, te radionice za radnu okupaciju. 

Ukoliko se radionica zaista zatvori, to će biti nemjerljiv gubitak za psiho-fizički razvoj djece sa poteškoćama u razvoju, posebno u kontekstu okupacione terapije koja se odvija u pet radnih sektora: radionice za obradu drveta i metala, radionice za vez i izradu tapiserija, keramička radionica, likovna radionica, te radionica za korekciono-rehabilitacioni i rekreativni rad. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak