Zavod Mjedenica: Pokloni za štićenike

Radiosarajevo.ba
Zavod Mjedenica: Pokloni za štićenike

Crveni križ FBiH i Crveni križ Kantona Sarajevo u suradnji s američkom humanitarnom organizacijom LDS Charities uručili su danas štićenicima Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica poklone u vidu školskog pribora, javila je Fena.

Školsku torbu, kompletan pribor za pisanje i po dvije sveske dobilo je 50 učenika Zavoda Mjedenica, koje je odabrao menadžment te ustanove.

”Po prioritetima naše stručne komisije koja brine o djeci i omladini određeno je da donacija ide u ovu ustanovu i da na taj način pomognemo i uljepšamo život djece s posebnim potrebama”, kazala je predsjednica Crvenog križa KS Ajnija Omanović.

Crveni križ FBiH i KS, u suradnji s američkom humanitarnom organizacijom i ranije su pomagli štićenicima Zavoda i to u vidu donacije invalidskih kolica.

U okviru Zavoda Mjedenica osnovnu školu u ovoj školskoj godini pohađa 99 učenika. Zavod ima i vrtić i radionice. U vrtiću je trenutno 28, a u radionici 30 djece.

U Zavodu su djece s područja cijele Federacije, a u toku školske godine oni borave u internatu.

Većina štićenika je u teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Stoga, navode u Zavodu, nije bilo teško odrediti kome dodijeliti poklon.

”Vodimo brigu o veoma osjetljivoj kategoriji. Pomoć je dragocjena i drago nam je da je suradnja obnovljena s Crvenim križom FBiH i KS”, kazala  je za Fenu socijalna radnica u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Elma Mulalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije