Preminuo Nurko Brulić, kolektiv Fonda Memorijala oprostio se od kolege dirljivom objavom

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Nurko Brulić, kolektiv Fonda Memorijala oprostio se od kolege dirljivom objavom

Kolektiv JU Fond Memorijala objavio je da je jutros da je preminuo njihov dugogodišnji kolega Nurko Brulić. Dženaza će se obaviti u petak u 16 sati na mezarju Ravne Bakije.

'Dragi naš “Čupo”, s tugom i u beskrajnoj nevjerici primili smo vijest koja nas je kao kolektiv sve skupa duboko potresla. Teško je i izgovoriti da više nisi s nama, a još teže to spustiti na papir. Postoje takvi trenuci u kojima riječi zakažu i kojima nisu dorasle. Kolega, brat, prijatelj, savjetnik… Šta sve nisi bio onima koji su te poznavali, napisali su iz Fonda Memorijala.

Naveli su i kako je preminuli Brulić pola svog života posvetio najčasnijim sinovima naše zemlje - šehidima/poginulim braniteljima i veteranima MUP-a i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Fond Memorijala o 9. januaru: Početak najsvirepijeg anticivilizacijskog postupanja

'I sam si bio na braniku Domovine i evo, došao je trenutak da im se pridružiš…Teško je… ali, koliko kod opisivali suzu, papir na kojem se njen opis nalazi i dalje će ostati suh. Uzvišenog molimo da te uvede u najljepše džennetske perivoje, a tvojoj porodici da podari sabur. Jednoga dana, svi ćemo se opet sresti. Neka ti je vječni rahmet!', stoji u objavi.

Fond Memorijala osnovan je 1997. godine Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo. Na početku svog djelovanja glavna zadaća bila mu je: ​postaviti nišane šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine, izgraditi i održavati mezarja šehida i poginulih boraca Armije Republike BiH i  izgradnja memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak