Poznato ime nove ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo

O. K.
Poznato ime nove ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo

Dženisa Buljugić naslijedit će Zinetu Bogunić na mjestu ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, saznaje Radiosarajevo.ba. 

Konaković otkrio: Evo kada će biti imenovana nova ministrica obrazovanja KS

Prošlo je više od mjesec dana otkako je ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić podnijela ostavku na to mjesto, navodeći kako preuzetu dužnost više ne može obavljati savjesno i pod punim kapacitetom.

Buljugić je po zanimanju magistar bioloških nauka, a rođena je 1975. godine u Sarajevu. Radi kao profesorica biologije u sarajevskoj Drugoj gimnaziji.

Od 2004. godine do 2008. godine bila je vijećnica Općinskog vijeća Centar, a bila je član Stranke demokratske akcije.

Na poziciju ministrice dolazi iz reda Naroda i pravde. 

Buljugić trenutno radi kao profesorica biologije u Drugoj gimnaziji, a od 2011. godine bila je angažirana na raznim projektima Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo. 

U svojoj profesorskoj karijeri predavala je i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a bila je recezentica udžbenika za predmet moja okolina, te predmet biologija.

Kako saznajemo, premijer KS Edin Forto već je uputio njeno ime u proceduru za imenovanje. 

Podsjećamo, Zineta Bogunić podnijela je ostavku na mjesto ministrice obrazovanja KS prije nešto više od dva mjeseca, a imenovanje nove ministrice Dženise Buljugić bit će provedeno na sljedećem zasjedanju Skupštine KS. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak