Ponovo će biti uspostavljena autobuska linija od Hrasnice do centra Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Ponovo će biti uspostavljena autobuska linija od Hrasnice do centra Sarajeva

Vlada Kantona Sarajevo danas je, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, dala odobrenje za privremenu registraciju autobuske linije na relaciji Hrasnica-centar Grada i to po 50 posto polazaka za dva prijevoznika, GRAS i Centrotrans, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Poručili su da će cijenu karte na pomenutoj liniji će utvrditi Vlada Kantona Sarajevo, nakon što se utvrde maršruta i stajališta na pomenutoj liniji.

Oba prijevoznika su u obavezi da Ministarstvu saobraćaja Katnona Sarajevo mjesečno dostavljaju izvještaj o prevezenom broju putnika kao i finansijsku analizu opravdanosti, a Ministarstvo će kvartalno informisati Vladu, navedeno je u saopštenju.

"Linija kreće od sredine augusta i ići će od Hrasnice do Drvenije. Cilj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je osigurati što brži i jednostavniji prijevoz svim građanima Kantona, a u ovom slučaju posebno građanima Ilidže koji ovu liniju zahtijevaju dugi niz godina", istakao je resorni ministar Adnan Šteta.

Ministar Šteta je najavio da u narednom periodu slijede obnova voznog parka, novi tarifni sistem, kao i novi raspored linijskog prijevoza putnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak