Anketa | Pokop će ove godine proširiti groblje Vlakovo i osigurati novih 2.600 grobnih mjesta

0
Radiosarajevo.ba
Anketa | Pokop će ove godine proširiti groblje Vlakovo i osigurati novih 2.600 grobnih mjesta

Vlada Kantona Sarajevo je za projekat proširenja osigurala 700.000, a za uređenje milion maraka. Pokop će finansirati projekat proširenja sa 900.000 maraka.

Počelo je proširenje i uređenje Aleje veterana na groblju Vlakovo koje zajedno finansiraju Pokop i Vlada KS.

Groblje Vlakovo je jedino perspektivno groblje u Kantonu Sarajevo, jer postojećom infrastrukturom i raspoloživoću zemljišta zadovoljava neophodne preduslove za pružanje kvalitetnih pogrebnih usluga.

Vlast predložila promjene u imenovanjima pri Ustavnom sudu, opozicija: 'Vi ste pravni laici'

Cijena jednog grobnog mjesta na groblju Vlakovo iznosi 46,80 maraka. Preduzeće Pokop je omogućilo i rezervaciju grobnog mjesta koja iznosi 1.170 maraka.

Preduzeće „Pokop“ planira u toku ove godine proširiti kompleks groblja Vlakovo sa novih 20 grobnih polja na kojima će biti 2.600 grobnih mjesta. Za proširenje groblja Vlakovo, Pokop je otkupio 24.000 kvadrata zemljišta.

/ Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama pokopnih društava u vašem gradu?

Vlada Kantona Sarajevo je za projekat proširenja osigurala 700.000 maraka.

"Povezat ćemo infrastrukturu groblja jer ovaj pojas koji otkupljujemo zemljišta nam malo razdvaja groblje. Osiguraćemo dovoljno mjesta za ukop. Poboljšat ćemo kvalitet usluge koju mi pružamo komunalne i ono što je jako važno, zadovoljit ćemo potrebe našeg stanovništva, naših građana za eventualnim rezervacijama, za kupovinom grobnih mjesta i naravno za redovan ukop, jer nam ovih 24.000 kvadrata služi isključivo za klasičan, redovan ukop", kazao je v.d. direktor KJKP “Pokop” Nedžad Holjan.

Ruglo u centru Sarajeva: Općina se hvali da uređuje prostor, a klupe za odmor zarasle u travi

Također, za izgradnju proširenog dijela groblja Vlakovo, Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila milion, dok će preduzeće Pokop izdvojiti još 900.000 maraka.

Holjan kaže da je u toku i proširenje Aleje veterana. Vlada Kantona Sarajevo je planirala 500.000 maraka, dok će Pokop izdvojiti još 350 000 maraka.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak