Oglasili se iz KJKP Rad: "Prije mjesec dana imali smo sličnu situaciju"

3
Radiosarajevo.ba

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preuzeća "Rad" Sarajevo oglasili su se na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama i podijelili jednu situaciju s terena, gdje je, kako su naveli, morala intervenisati i policija.

"Prije nepunih mjesec dana imali smo sličnu situaciju na terenu gdje je morala intervenisali policija.

Pauk služba danas u prvoj i trećoj smjeni je imala pune ruke posla zbog nepropisno parkiranih vozila ispred kontejnera i na saobraćajnicama na području Općina Stari Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo.

Veliko slavlje u Madridu može početi: Real je prvak Španije

Neobična "osveta" građana Sarajeva nesavjesnom vozaču

Iako je podignuto sedam vozila, nažalost zbog nemogućnosti prilaska paukom i vertikalnih barijera koja onemogučavaju podizanje, te nepostojanja horizontalne i vertikalne signalizacije zabrane zaustavljanja i parkiranja, jedan dio vozila nije uklonjen ali su pripadnici PU Stari Grad i Centar izdali prekršajne naloge i upućeni su dopisi Općini i PU kako bi se izvršilo postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i omogućilo neometano kretanje vozila.

Napiminjemo da je prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo, član 15, jedna od navedenih zabranjenih aktivnosti je parkiranje ispred posuda za odlaganje otpada", kazali su iz "Rada".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak