MUP Kantona Sarajevo će uskoro zaposliti dodatnih 120 policajaca

Radiosarajevo.ba
MUP Kantona Sarajevo će uskoro zaposliti dodatnih 120 policajaca
Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo uskoro bi trebalo zaposliti 120 novih policajaca, nakon što je o Vlada KS-a dala saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta u ovom ministarstvu.

Iako su iz Uprave policije, u pripremljenom materijalu, zahtijevali mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu "policajac", ali im je na ovoj sjednici odobreno raspisivanje oglasa za njih 120, jer se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionirani ili će se penzionirati do 2019. godine.

Raspisivanje javnog oglasa trebalo bi uslijediti najkasnije za 15 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca. U međuvremenu će uslijediti i imenovanje posebne komisije koja će izvršiti izbor najboljih kandidata.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana, i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična.

Nakon obavljene obuke, policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.

Na ovoj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak