Obilježena 31. godišnjica pogibije junakinje Kornelije Jurić

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 31. godišnjica pogibije junakinje Kornelije Jurić

Na groblju Sveti Josip u Sarajevu, članovi uže porodice, prijatelji i saborci danas su obilježili 31. godišnjicu pogibije Kornelije Jurić, dobitnice najvećeg ratnog priznanja 'Zlatni ljiljan'.

Počast junakinji Korneliji Jurić danas je odao i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je ovom prilikom još jednom naglasio ulogu žene u odbrani domovine.

"Svaka od naših borkinja, dobrovoljno stupivši u Armiju RBiH svjesno je stavila svoju državu ispred vlastitog života, i ravnopravno s muškarcima branila bedeme Bosne i Hercegovine. Hrabrost i požrtvovanje, ali i empatija krasile su naše neustrašive junakinje, u raznim borbenim dejstvima.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

Danas se sjećamo djevojke, koja je sa samo dvadeset godina položila svoj život za našu slobodu, a koja je danas mogla biti kćerka, majka ili sestra, ali je agresor ugasio njen život.

Neka je vječni rahmet i slava svim našim borkinjama, koje danas nisu s nama, a koje su dale nemjerljiv doprinos na našim putevima slobode", poručio je ministar Osmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak