Nihad Uk: Uskoro dobijamo građevinsku dozvolu za nastavak izgradnje Južne longitudinale

4
Radiosarajevo.ba

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta prisustvovali su danas, 23. jula, sastanku u prostorijama Zavoda za izgradnju KS na kojem je razgovarano o izgradnji ključnih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.

Kako je istakao premijer Uk, neke od najvažnijih saobraćajnica, poput Prve, Nulte i XII transverzale, te Južne longitudinale, postale su taoci dugotrajnog procesa rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

"Ipak, kao rezultat naših sastanaka, najavljeno je skoro dobijanje građevinske dozvole za nastavak izgradnje Južne longitudinale od pomoćnog stadiona FK Željezničara spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića, uključujući i kružni tok. Rezultat je to redovnih sedmičnih sastanaka koje proteklih mjeseci održavamo u prostorijama Zavoda za izgradnju KS", rekao je premijer Uk.

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

Premijer kantona se zahvalio ministru Šteti, načelnicima sarajevskih gradskih općina, općinskim administracijama i uposlenicima Zavoda za planiranje KS i Zavoda za izgradnju KS.

"Zahvaljujem za pomoć i zalaganje predstavnicima Cesta FBiH, ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti, a posebno direktorici Zavoda za izgradnju KS Belmi Barlov", rekao je premijer Uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak