Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu

1
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu

Povodom završetka 30. Sarajevo Film Festivala oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk. 

"30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu, ostavljajući za sobom pozitivne impresije i nevjerovatnu energiju kojom je grad bio opčinjen sve ove dane.

Festivalska svjetla su ugašena, a ulice Sarajeva, zahvaljujući izvanrednom radu komunalnih službi, brzo očišćene. Sarajevo je ovih dana bilo domaćin hiljadama posjetilaca i stotinama svjetski priznatih filmskih umjetnika, kao i domaćih autora koji su imali priliku da predstave svoja djela. Publika je bila nasmijana i zadovoljna, a ugostitelji i hotelijeri bilježe rekordne brojke, što govori o ekonomskom značaju festivala za grad, Kanton Sarajevo ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Uk. 

Nova tragedija za porodicu Fehratović: Umrla je i djevojčica Lina (14) 

Premijer je istakao da su organizatori SFF-a još jednom su dokazali svoju sposobnost da Sarajevo i našu zemlju stave na filmsku mapu svijeta, potvrđujući reputaciju festivala kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji. Bez incidenata, uz izvrsno obavljen posao MUP-a i policije, SFF je još jednom pokazao da je Sarajevo centar regije i da ovdje žive dobri ljudi.

"Čestitke svim organizatorima i sudionicima na još jednom fenomenalnom festivalu! Hvala našim građanima koji su još jednom potvrdili reputaciju nenadmašno najboljih domaćina. Nastavljamo s aktivnostima Vlade Kantona Sarajevo kojoj će kultura i umjetnost uvijek biti u vrhu prioriteta", zaključio je Uk. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak