Nakrivio se krst na Sabornoj crkvi u centru grada: Postoji li opasnost za građane Sarajeva?

13
Radiosarajevo.ba
Nakrivio se krst na Sabornoj crkvi u centru grada: Postoji li opasnost za građane Sarajeva?

Redakciji portala Radiosarajevo.ba javilo se nekoliko građana Sarajeva koji svakodnevno prolaze poredsaborne crkve u centru grada kod Ekonomskog fakulteta.

Svi oni su se javili samo sa jednim problemom - vidjeli su da se na bogomolji nakrivio krst i da prijeti da padne na ulicu sa preko 40 metara visine.

Na fotografijama koje su nam poslali, vidljivo je da je krst na zvoniku crkve nakrivljen i time predstavlja potencijalnu opasnost za prolaznike

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Još uvijek obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru

Također predstavlja opasnost i da u slobodnom padu oštetiti jedan od simbola na crkvi u centru grada. O ovom problemu, naš portal je pisao prošli mjesec.

Saborna crkva u Sarajevu je jedna od glavnih bogomolja u Sarajevu koja predstavlja kulturološko i arhitektonsko blago. 

Izgrađena je davne 1874. godine i od tada krasi glavni grad BiH. Čitatelji portala Radiosarajevo.ba su prolazeći pored crkve primijetili da nešto nije uredu.

Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao upravitelje crkve, u želji da ih pitamo da li su upoznati sa problemom nakrivljenog krsta na crkvi, te da li postoji mogućnost da neko pomogne prilikom sanacije i krst dovede u prvobitni položaj. Čim dobijemo odgovor, odmah ćemo ga objaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak