Lijepe vijesti: Ilidža uskoro dobiva još jedan moderni sportsko-rekreativni centar

3
Radiosarajevo.ba

Radovi na Sportsko-rekreativnom centru "Emil Gavranović - Beban" u ilidžanskom naselju Butmir polako se privode kraju.

U toku je instalacija rasvjete, a nakon čega će uslijediti postavljanje mobilijara i teretane.

"Sretan sam što su oni veliki radovi na Sportsko-rekreativnom centru "Emil Gavranović - Beban" gotovi i što nam je preostalo još nekoliko detalja kako bi kompletirali njegov izgled", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Najavljen protest protiv izgradnje mini hidroelektrane: 'Pohlepnih je bezbroj, a Ona je jedna'

Uz još neke sitne dodatke i detalje izgled mjesta kakvo je godinama nedostajalo mlađim stanovnicima Mjesne zajednice Butmir trebao bi biti kompletiran.

"I mi, baš kao i djeca u Butmiru s nestrepljenjem očekujemo otvaranje ovog sportsko-rekreativnog sadržaja u kojem će se oni mlađe ali i starije generacije moći sigurno i bezbrižno igrati i rekreirati", rekao je Muzur.

Centar površine 4.170 kvadratnih ima teren za mali fudbal, teren za basket, teretanu na otvorenom, kao i mobilijar za igru i zabavu onih najmlađih.

Načelnik Muzur je naglasio da je posebno ponosan na činjenicu i način na koji je određen naziv novog sportsko-rekreativnog centra koji će nositi ime jednog od heroja ovog ilidžanskog naselja s početka agresije na našu zemlju.

"Inicijativu stanovnika Mjesne zajednice Butmir, podržanu i od strane Savjeta MZ Butmir, predočio sam i obrazložio na 27. Redovnoj sjednici Općinskog vijeća, a prijedlog je na kraju dobio jednoglasnu podršku", prisjetio se načelnik Muzur.

I dok su radovi na SRC "Emil Gavranović - Beban", u Mjesnoj zajednici Blažuj radovi na sličnom projektu su u punom zamahu. Baš kao i djeci u Butmiru, tako je i djeci u Blažuju nedostajao jedan kvalitetan i moderan sportsko-rekreativni centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak