Koncertom ispred Katedrale počela trodnevna novogodišnja zabava

Radiosarajevo.ba
Na trgu ispred sarajevske Katedrale koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, svečano je otvorena trodnevna novogodišnja zabava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Još danas je sve bilo spremno za početak novogodišnjeg spektakla u Sarajevu, a večeras u 20 sati, s trgu ispred Katedrale, mogli su se čuti najljepši zvuci orkestra MuzikArt, čime je zvanično počeo trodnevni novogodišnji spektakl koji organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Više stotina gostiju i posjetilaca koncerta su srdačno dočekani s pićem dobrodošlice koje je osigurala Coca Cola, partner manifestacije. Novogodišnja proslava u Sarajevu, najpoželjnijoj novogodišnjoj destinaciji u regiji, započela će najljepšim zvucima muzičkih djela velikih majstora.

Solisti Adela Šabić i Mario Drmač su uz Hor sevdalinke izveli neke od najljepših evergreen pjesama. Potom su mladi virtuozi MuzikArta noć uljepšali zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa.

Program je otvorio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je svim gostima Sarajeva poželio ugodan boravak, dobar provod i najljepše želje u narednoj, 2018. godini.

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, sutra će nastupit najveća
regionalna zvijezda Zdravko Čolić. Program će početi 31. decembra u 21 sat.

Hiljade posjetilaca će uoči nastupa glavne zvijede zagrijati sarajevski bendovi DJ Drop
Department i Last Location. U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog
svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom
kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje
u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak